Skip to main content

Naturlig Selvhjælp - gruppeforløb i naturen

bål selvhjælp, randers, gruppe,

Naturlig selvhjælp er selvhjælpsgrupper, der foregår i naturen.

Det betyder, at gruppemøderne består af samtaler på baggrund af det emne, men mødes om, men i Naturlig Selvhjælp foregår disse samtaler f.eks. rundt om lejrbålet eller på en fælles vandring.

Gruppeforløbene suppleres desuden af aktiviteter, der er med til at støtte op omkring deltagernes arbejde med sig selv. Dette ’fælles tredje’ samt naturens iboende ro og sanselighed giver nogle rigtig fine rammer for, at deltagerne kan arbejde med deres individuelle proces. Aktiviteter kan være alt fra bålmad, snitteøvelser, klatring og yoga i naturen. 

Grupperne er rettet mod forskellige udfordringer såsom depression, angst, ensomhed, livskrise, skolevægring, netværk og trivsel generelt. Du kan læse mere om de specifikke grupper herunder eller kontakte os for at høre mere specifikt om det enkelte forløb. 

Vil du i en gruppe?

Kontakt projektleder Martin Rasmussen

Tlf: 60518958
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

"Efter jeg har været i gruppen er jeg blevet vant til at lave snobrød og bål. Er begyndt at komme mere i naturen og det giver ro og klarhed"

- deltager i Naturlig Selvhjælp

Gruppeforløb i naturen

Deltagelse i grupper indeholder aktiviteter i naturen såsom bål, yoga eller klatring. Vi sørger for gode, trygge rammer, men da vi er aktive udendørs kan der selvfølgelig ske uheld. Deltagelse er derfor på eget ansvar ift. ulykkeforsikring. 

Voksne over 18år skal betale årsmedlemskab for at deltage i en gruppe. Årsmedlemskab er 150kr. 

Starter snart

 • gruppe, gågruppe, gå, ensom, randers, fussingø

  Gågruppe

  Her tager man et kort tjek-ind med hinanden: Hvordan går det? Er der noget nyt siden sidst? Har du noget du gerne vil fortælle? Herefter går man en rute på cirka 3-4km, hvor der samtales - nogle gange er emnerne bestemt og andre gange er det mere frit. På gåturen gør man ophold og ser på naturen omkring sig. 

  Gruppen er for dig, der både holder af natur, kan lide at bevæge dig og som også gerne vil møde nye mennesker, hvor der er plads til den gode samtale. 

  Der er en gruppeleder tilknyttet gruppen.

  Gruppen er for alle over 18år som har fysik til at gå. 

  Grupperne mødes om eftermiddagen eller i dagtimerne i weekenden. 

  Det er gratis for medlemmer af Selvhjælp Randers. Medlemskab er 150 kr./året

 • Bål og Bøger

  I gruppen mødes man om bålet, hvor der læses en tekst op. Teksten kan sætte gang i tanker og refleksioner som gruppen sammen vender. Alle får mulighed for at sætte ord på, hvad der fylder for dem og hvilke tanker de får ud fra teksterne. 

  Der er en gruppeleder tilknyttet gruppen.

  Gruppen er for alle over 18år

  Hver 2. onsdag fra 18.30 til 20.30

  Start: 28. februar 2024

  Det er gratis for medlemmer af Selvhjælp Randers. Medlemskab er 150 kr./året

 • Naturgruppe for kvinder

  Kvindegruppe for kvinder med stress, angst og/eller depression

  Gruppen har fokus på at få ro på nervesystemet igennem naturoplevelser og sanselige oplevelser. Gruppen går ture, prøver mindfulness og yoga, laver naturkunst og små retter over bål. 

  Samtidig er der god mulighed for nogle gode snakke. Gruppelederen foreslår samtaleemner og alle har taletid. Har man ikke lyst til at dele så meget, så er der helt okay. Man skal selv være klar til at sætte ord på tanker og følelser foran andre. 

  Start: Marts 2024

  Det er gratis for medlemmer af Selvhjælp Randers. Medlemskab er 150 kr./året

 • KOM MED UD

  Gruppen KOM MED UD er en gruppe for unge fra 18-25 år. Gruppen er en naturgruppe, hvilket betyder, at gruppen mødes ude hver gang. Forløbet består af 8 mødegang og gruppen mødes fra 18.30 til 20.30. Ugedag for forløbet kan variere  

  Gruppen har forkus på trivsel og fællesskab, og som en del af gruppen har man mulighed for at møde andre med udfordringer og få gode snakke om det man går og tumler med. Møderne styres af en gruppeleder.

  Gruppen er en selvhjælpsgruppe. Det betyder at gruppen henvender sig unge, der har udfordringer i hverdagen. Det kan være udfordringer som angst, stress, depression eller lavt selvværd. 

  Aktiviteter i gruppen kan være: vandring, mindfulness, mad over bål, klatring, teambuilding, osv.

  Opstart: løbende

  Det er gratis for medlemmer af Selvhjælp Randers. Medlemskab er 150 kr./året

 • Træmænd og Vildmænd

  I gruppen mødes vi i naturen, og bruger naturen som udgangspunkt for fællesskab og trivsel. Gruppen er kun for mænd, men snakken rundt om bålet kan handle om alt mellem himmel og jord.

  Gruppen mødes en gang om ugen på Nordre Fælles, hvor vi laver forskellige aktiviteter som mad over bål, snittearbejde, teambuildingsøvelser osv.

  Tid: Torsdag fra 18.30 til 20.30

  Start: april 2024

  Det er gratis for medlemmer af Selvhjælp Randers. Medlemskab er 150 kr./året


  Andre grupper


  Frivillig i Naturlig Selvhjælp

  Vi er altid på udkik efter nye dygtige frivillige. Har du interesse for natur og udeliv og vil du gerne gøre en forskel for sårbare borgere? Så ring eller skriv ind, så sender vi dig information om, hvad det indebære at være frivillig. 

  Projekt Naturlig Selvhjælp er støttet af


  15.juni fonden
  Friluftsrådet, udlodningsmidler

  Naturlig Selvhjælp blev realiseret i 2021 igennem støtte fra 15. Juni Fonden, der muliggjorde en kvalificeret planlægning og igangsættelse af projektet. 15. Juni Fonden har støttet projektet med løntimer, udstyr, instruktører, kurser m.m og samtidig bistået med rådgivning til projektudviklingen.

  I oktober 2022 modtog projektet desuden midler fra Socialstyrelsen, der gør at projektet fortsat kan viderudvikles og tilbyde nye gruppeforløb målrettet særligt sårbare borgere. 

  Projektet har modtaget bevilling fra Friluftsrådet, der har støttet projektet i form af midler til grej, instruktører, kurser for frivillige m.m.  Desuden har Velliv Foreningen støttet med midler til aktiviteter. 

  Alle fonde er kvalificerede og erfarne medspillere, som Selvhjælp Randers er stolte af at samarbejde med.