Skip to main content

FAQ

Hvad tilbyder I?

Vi tilbyder gruppeforløb, samtaleforløb, parsamtaler og familiesamtaler.

Vi har forskellige projekter fx økonomi og Gældsrådgivning, naturforløb, Yoga og selvhjælp, kreativitet og selvhjælp, sorgprojekt, ensomhedsprojekt.

Er der åbningstider?

Kontoret har åbent hverdage i tidsrummet kl. 8.00-16.00.

Vores lokaler benyttes i tidsrummet 8.00-22.00 i hverdage og kan også benyttes i weekenderne af vores frivillige.

Er det gratis?

Det er gratis for børn under 18 år at deltage.

Når man er +18 år, betaler man et medlemsgebyr på 150 kr. pr. år, derefter er alle forløb gratis indenfor det næste år.

Deltager du kun i projekt økonomi og Gældsrådgivning betaler du ikke for et medlemskab.

Hvad får jeg ud af et medlemskab?

Når du betaler et medlemskab på 150 kr., kan du benytte alle vores forskellige tilbud i Selvhjælp Randers. Du får også mulighed for at deltage i forskellige oplæg og kurser vi afholder for borgerne i Randers kommune.

Du inviteres også med til vores generalforsamling og har stemmeret

Hvor holder I til?

Vi har vores lokaler i Slotsgade 4. 2. sal, 8900 Randers C. (Slotscentret)

Skal man have en henvisning for at benytte jeres tilbud?

Nej, du skal ikke have en henvisning, for at benytte vores tilbud.

Hvilke emner, kan man mødes omkring?

Hos Selvhjælp Randers har vi mange forskellige tilbud til voksne inden for selvhjælpsgrupper. Nogle af de emner vi ofte tilbyder, er f.eks. trivsel/netværk, skilsmisse, sorg, angst, stress, selvværd m.fl. Vi er altid åbne over for nye emner og prøver gerne at

finde andre i samme situation som dig, der har lyst til at være med i gruppen. Vi har løbende en række grupper kørende og andre under opsejling. Vi opstarter en ny gruppe, når der er deltagere nok.

Hvor kan man få mere information?

På vores hjemmeside: www.selvhjaelpranders.dk og tage direkte kontakt pr. telefon eller mail.

Sociale medier som facebook og instagram

Hvordan tager jeg den første kontakt?

Du kan ringe til vores trivselskoordinator Julie Frost og aftale en tid til en for-samtale. Du er også velkommen til at skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. ring på 60 54 34 66.

Hvis din henvendelse drejer sig om et forløb i vores projekter fx økonomi og Gældsrådgivning? Kontakt projektleder for projektet. Se kontaktoplysninger på vores hjemmeside www.selvhjaelpranders.dk

Hvem er målgruppen?

Målgruppen er for børn +6år, unge og voksne, der har forskellige udfordringer i livet fx en krise, sorg, personlige udfordringer m.v. Det kan også være man har brug for et netværk eller fællesskab med ligesindet

Er der tavshedspligt?

Ja, der er tavshedspligt i alle vores forløb. Vi videregiver heller ikke dine oplysninger til tredjemand uden samtykke.

GDPR persondata?

Vi passer selvfølgelig på dine oplysninger, som vi får fra dig. Alle vores dokumenter er i aflåste skabe eller i vores systemer hvor vi fx skal anvende koder for at tilgå systemerne. Vi videregiver ikke dine oplysninger til tredjemand uden dit samtykke.

Hvor ofte mødes man i grupperne?

Vores børn og unge gruppe mødes oftest i et 10 ugers forløb i tidsrummet 16.00-17.30 i hverdage.

Det kan være meget forskellige hvor ofte vores voksne grupper mødes, det handler meget om behov og hvilken forløb. De fleste voksne grupper fortrækker dog at mødes hver uge eller hver 14. dag, og kan mødes formiddag, eftermiddag og om aften

Hvor mange samtaler kan man få?

Vi prøver at møde dine ønsker og behov ift. hvad du har brug for, derfor har vi heller ikke et max antal samtaler. Det vil være en snak mellem dig og din samtalepartner ift. afklaring omkring dette.

Kan jeg gå i flere forløb?

Ja, du kan sagtens gå i flere forskellige forløb fx økonomi og Gældsrådgivning, samtaleforløb, netværksgruppe, sorggruppe og eller en naturgruppe

Hvem står for jeres forløb?

Det er frivillige ulønnet samtalepartner, gruppeleder, med mange forskellige uddannelser, kompetencer og erfaringer.

Men fællesnævnerne for dem alle sammen er, at de gerne vil gøre en forskel for mennesker med forskellige udfordringer i livet m.v.

Det er ikke terapi eller behandling, men vi møder dig der hvor du er og hvad du har brug for. Vi laver altid et mach mellem borgeren og frivillige kompetencer.