Skip to main content

Kvalitet

Kvalificerede medarbejdere

Som bruger hos Selvhjælp Randers kan du være tryg i din personlige proces i vores forskellige forløb. Alle frivillige medarbejdere du møder, opfylder en lang række krav til både personlige og professionelle kompetencer samt lovpligte krav. 

De frivillige modtager oplæring, kurser, supervision og sparring igennem hele deres frivillige arbejdsliv i Selvhjælp Randers og alle kendetegnes ved en særlig kvalitet: de brænder for at gøre en forskel for andre. 

Du kan læse mere om det at være frivillig her: Bliv frivilling

Forpligtigelse ved FriSe

Som medlem af landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp (FriSe) Danmark har vi forpligtet os til at arbejde efter et kvalitetspapir for selvhjælpsarbejdet. Det betyder, at vi i fællesskab med landets andre selvhjælpsforeninger har udarbejdet retningslinjer for, hvordan vi arbejder, og hvordan vi sikrer den bedst mulige kvalitet i selvhjælpen. Vi har to fokuspunkter i kvalitetsarbejdet; dels metoder i vores tilbud til deltageren (afklarende samtaler, selvhjælpsgrupper og individuelle samtaler), dels udvælgelse og kvalificering af frivillige.

Selvhjælp Randers 7 værdier

Tavshedspligt

 

 

For mange kan det være svært at fortælle venner, familie og kolleger, at man har et problem. Derfor har både frivillige samt de ansatte tavshedspligt. Man kan altså henvende sig uden at andre får noget at vide om det.

Det er også muligt at deltage i en af vores selvhjælpsgrupper helt anonymt, dvs. uden at du behøver at fortælle, hvad dit navn er. Det er altså helt op til én selv, om man ønsker at være anonym eller ej. Der er også tavshedspligt internt i selvhjælpsgrupperne. Vælger man derfor at fortælle sit navn i gruppen, kommer det ikke uden for gruppen.