Julies Historie

Et samtaleforløb, der havde betydning

Julie på 19 år har gået i et samtaleforløb hos Selvhjælp Randers i to et halvt år. Hendes samtalepartner er foreningens daglige leder Majbritt Bargsteen, og Julie lægger ikke skjul på, hvor stor en betydning forløbet har haft for hendes selvværd og livskvalitet.

19-årige Julie mistede for nogle år siden sin storebror meget pludseligt. Hun kunne ikke finde den støtte, hun havde brug for, hjemmefra. Hendes mor har en psykisk lidelse og hendes far er alkoholiker. Hun blev derfor henvist til Selvhjælp Randers via en støtteperson i kommunen og har nu været tilknyttet et samtaleforløb med daglig leder for Selvhjælp Randers, Majbritt Bargsteen, i over to år.

”Uden Selvhjælp tror jeg ikke, jeg havde været her i dag.
Det er en meget stor hjælp.”

Julie fortæller videre: "Jeg har svært ved at have tillid til folk, og i starten var der et bånd, der skulle bygges op mellem Majbritt og mig. Nu kender hun min historie, og det er en lettelse ikke at skulle fortælle det hele 30 gange. Jeg føler, at Majbritt har en reel interesse i mig og mit liv", forklarer Julie.

 

Samtalerne er en lettelse

Det er en tryghed for Julies nærmeste, at hun er tilknyttet Selvhjælp. Særligt hendes kæreste er glad for, at Julie går i samtaleforløbet, når hun har det svært, ”Min kæreste kan mærke, når jeg har været til samtale hos Majbritt – også selvom jeg ikke har fortalt det. Han kan fornemme det, fordi mit humør er bedre, og jeg ikke tumler med tingene på samme måde”, forklarer hun.

Majbritt Bargsteen har stor betydning for Julie: ”Hun er som en reservemoster for mig”, fastslår Julie og fortsætter: "Majbritt er en backup, som jeg altid har med i rygsækken. Der er ting, som hun har sagt for to år siden, som jeg stadig kan huske og trække frem. Jeg kan spørge hende om alt, og hun er et stort forbillede for mig”. Julie fortæller, at hun aldrig er gået fra samtalerne og været sur eller ked af det. 

”Den tunge sten jeg måske har båret rundt på i 14 dage,
kommer Majbritt bare og smider væk.
Det er en dejlig følelse at gå derfra”.

Jeg har mange ting med i bagagen, som jeg kan give ud af

Samtalerne hos Selvhjælp Randers fik Julie ud af den isolation, som hun fortrak til efter broderens død. Majbritt Bargsteen fik overtalt Julie til at komme ud af huset og i gang med forskellige aktiviteter. I dag arbejder Julie som mekaniker og frivillig brandmand, og hun lægger stor vægt på at gøre en forskel for andre: ”Jeg har mange ting med i bagagen, som jeg kan give ud af”, som hun siger.

Når Julie hjælper andre – hvad enten det er hendes egne veninder og venner eller piger, som hun skriver med på internettet – så bruger hun de redskaber, som hun har fået med sig, fra de mange samtaler med Majbritt Bargsteen.

Julie bliver meget stolt, når Majbritt siger, at Julie ikke længere er den samme pige, som kom til Selvhjælp Randers for mere end to år siden:”Majbritt synes, at jeg er kommet meget langt, og det er dejligt, at få den credit”, fortæller Julie og fortsætter: ”På et tidspunkt gik jeg psykisk ned, fordi jeg arbejdede for meget - jeg ville egentlig bare hjælpe hele verden, og så glemte jeg mig selv. Nu har Majbritt lært mig at mærke efter og spørge mig selv, før jeg bare siger ja til alt”.

Kontakt

Selvhjælp Randers
Majbritt Bargsteen, daglig leder
Slotsgade 4, 2. Sal.
8900 Randers C, Danmark
Tlf: 2945 1744
Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.