Skip to main content

Samtale forløb hos Selvhjælp Randers

Vi tilbyder individuelle-, par-, eller familiesamtaler for børn, unge og voksne. Samtalerne afholdes af frivillige eller den daglige leder hos Selvhjælp Randers, og du vil til samtalerne møde en imødekommende og lyttende person, hvis primære opgave er at hjælpe dig - til at hjælpe dig selv.

Samtalerne skal ikke betragtes som en behandling eller som terapi, men derimod som en mulighed for at få luft for det, der går dig på, og for at vende dine tanker og følelser med en kvalificeret samtalepartner.

Med et årsmedlemskab kan du gratis bruge Selvhjælp Randers tilbud. Årsmedlemskab er for voksne over 18 år og koster 150 kr. Børn og unge kan benytte vores tilbud uden betalt medlemskab.  

 • Individuelle samtaler

  Individuelle samtaler er en-til-en samtaler med en frivillig, hvis opgave er at være nærværende, lyttende og ikke dømmende. Her kan du få vendt bekymringer, svære tanker og følelser eller måske få nye perspektiver på et negativt handlemønster i dit liv.

  Der findes forskellige grunde til, hvorfor individuelle samtaler er at foretrække:
  Individuelle samtaler tiltaler dig måske mere end grupper, eller måske føler du dig ikke klar til et gruppeforløb endnu? Måske står du på venteliste til en gruppe og har brug for en samtalepartner i ventetiden?

  Børn og unge under 18år kan også bidrage af en individuel samtale. Emner og problematikkerne kan være mange, men fælles for dem er, at det nogengange hjælper at tale med én om det, som hverken er mor, far, bedsteforældre, lærer, veninde eller en anden nær relation. Sammen med den frivillig bestemmes der om samtalen skal ske med din tilstedeværelse som forældre eller det er mere gavnligt du venter udenfor. 

 • Parsamtaler

  De fleste par oplever fra tid til anden at have udfordringer i deres parforhold. Hvis I oplever, at I ofte snakker forbi hinanden eller mangler redskaber til at løse jeres udfordringer i parforholdet – så kunne parsamtaler måske være noget for jer.

  Parsamtaler er både for jer, der er gift, i forhold, har fælles barn, er søskende eller på anden måde danner par. Parsamtalen skal hjælpe jer til at arbejde med nogle af de udfordringer I kan have i jeres relation for at få et bedre samarbejde, bedre kommunikation og finde fælles fodslag igen.

  Vi møder jer lige der, hvor I er i parforholdet, og vores parsamtaler kan bl.a. handle om:

  • Muligheder frem for begrænsning
  • Bedre kommunikation og konfliktløsning
  • Ressourcer frem for fejl

  Vi har parsamtaler til skilte forældre:

  Samtaler for skilte kan bidrage med at få inspiration til bedre at forstå bruddets psykologiske betydning for en selv og ekspartneren. Samtidig giver det viden om eventuelle børns reaktioner og perspektiver i forbindelse med en skilsmisse samt konkrete værktøjer til, hvordan forældrene kan forbedre deres indbyrdes kommunikation og samarbejde omkring børnene.

 • Familiesamtaler

  Familiesamtaler inkludere hele familien eller flere medlemmer af denne. Ved disse samtaler lægger vi vægt på samtalens form - alle skal kunne tale og blive hørt, og alle skal kunne lytte. Der vil sættes fokus på, at børn og voksne taler ud fra forskellige perspektiver og i et andet ordbrug. Den frivillige vil hjælpe jer til at få en bedre kommunikation i familien samt få talt ud om nogle af de konflikter, der kan være opstået.

 • samtale, terapi, hjælp, selvhjælp
 • kvinder, taler, samtale, terapi, hjælp
 • samtale familie, familiesamtale, terapi, familieterapi