Skip to main content
frivillig, hjælp, selvhjælp, Randers

Dette er, hvad vores frivillige Heine siger om sit frivillige arbejde:
"Jeg startede som frivillig hos Selvhjælp Randers i januar 2023, på baggrund af at jeg havde haft en længere ledighedsperiode, og havde et behov for at komme ud og møde nye mennesker. Jeg har tidligere været frivillig i en anden organisation og vidste derfor hvor vigtigt frivilligt arbejde kan være for alle involverede parter.
Nærvær, interesse og indlevelse i andre mennesker er naturlige forudsætninger for at opnå en glæde ved det frivillige arbejde – jeg ser det som en form for næstekærlighed, som hvis det praktiseres betingelsesløst, kun vil sprede glæde omkring sig. "

Hvis du er interesseret i at blive frivillig, så kontakt 

Daglig leder Majbritt Bargsteen 
tlf: 2945 1744
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.



Hos Selvhjælp Randers er alle vores tilbud styret af frivillige. Vi er derfor afhængige af at finde kvalificerede personer, der ønsker at gøre en forskel i andre menneskers liv. Som frivillig udfører man frivilligt, ulønnet arbejde, og formålet med frivilligt arbejde er en forebyggende og sundhedsfremmende indsats til gavn for den enkelte og samfundet. 

Frivillig gruppeleder, igangsætter eller samtalepartner

Hos Selvhjælp Randers kan man blive frivillig igangsætter i selvhjælpsgrupper eller frivillig samtalepartner ved individuelle samtaler. Selvhjælpsgrupper og individuelle samtaler er et tilbud til alle mennesker, der kommer ud for vanskeligheder eller udfordringer, som er svære at klare i hverdagen. I sådan en situation kan der være et behov for at tale om det, der er svært eller møde andre mennesker i samme situation.  Det er her, du kommer ind i billedet.

Som frivillig igangsætter skal du ikke have erfaring eller faglighed for emnet, der samtales om i gruppen. Kravet er mere personlige kvalifikationer, men faglighed bydes selvfølgelig velkommen. Det vigtigste er, at du brænder for at gøre en forskel for andre mennesker. 

Krav til dig som frivillig

Der forventes, at du som frivillig:

  • Underskriver tavshedspligterklæring og får indhentet børneattest.
  • Modtager oplæring, kurser og supervision.
  • er god til at lytte og møde mennesker der, hvor de er.
  • møder borgerne fordomsfrit og i øjenhøjde.
  • er motiverende, rummelig og god til at bevare roen.
  • er mødestabil og god til at holde aftaler
  • er robust og har et afklaret forhold til egen livssituation. Du bør ikke være i en akut krisesituation omkring centrale livsforhold.
  • kan tage ledelse, og f.eks. afbryde en proces, som du opfatter uhensigtsmæssig
  • er god til at aflæse deltagernes verbale og nonverbale kommunikation
  • kan fornemme, hvis nogen har brug for professionel hjælp eller anden støtte
  • har gode samarbejdsevner og fungerer godt i et team
  • er god til at bede om hjælp og har lyst til at modtage sparring og supervision

Atktuelt:

Vi søger nye frivillige

Frivillig til individuelle samtaleforløb:

Hos Selvhjælp Randers søger vi frivillige samtalepartnere ved individuelle samtaler. Individuelle samtaler er et tilbud til alle mennesker, der kommer ud for vanskeligheder eller udfordringer, som er svære at klare i hverdagen. I sådan en situation kan der være et behov for at tale om det, der er svært. Det er her, du kommer ind i billedet. Som frivillig samtalepartner skal du ikke have erfaring eller faglighed for emnet, der samtales om. Kravet er at du besidder de nødvendige personlige kvalifikationer, men faglighed bydes selvfølgelig velkommen. Det vigtigste er, at du brænder for at gøre en forskel for andre mennesker. 
Frivillig gruppeleder for børn- og unge grupper:

Har du erfaring med at arbejde med børn og unge? Eller har du stor interesse for området? Hos Selvhjælp Randers har du muligheden for at bruge din interesse og erfaringer til at gøre en forskel for børn og unge. Du er rummelig, tydelig, strukturereret, god til at sætte grænser og skabe overblik. Du har mulighed at deltage i de 10 mødegange som varer mellem 1½ til 2 timer, samt at afsætte den nødvendige tid til forberedelse.

 

Unge i alderen 12-17, som har pårørende med en diagnose: Formålet med vores gruppeforløb er at styrke de unges selvværd og trivsel. De skal få en større viden om det at være pårørende til en med en diagnose/sindslidelse, deres egen situation, udfordringer og handlemuligheder.
Skilsmissegrupper for børn og unge: Skilsmissegruppen skal hjælpe børnene med at skabe en større oplevelse af sammenhæng i deres liv, hvor de føler sig mere okay og bedre kan forstå, håndtere og finde mening i hverdagen.
Unge med ADHD/ADD: Din opgave som gruppeleder er at snakke med deltagerne om svære ting i deres hverdag, skabe ro og struktur i gruppen og lede forskellige aktiviteter; f.eks. dialogspil, film og computer m.v.
Unge i alderen 12-17, med en fysisk syg forælder: Formålet med vores gruppeforløb er at styrke de unges selvværd og trivsel. De skal få en større viden, konkrete redskaber og strategier til at forebygge nederlag og konflikter, sætte ord på egne vanskeligheder og udtrykke behov for hjælp. Desuden vil det trygge forum og sociale fællesskab give dem mulighed for at spejle sig i andre, dele erfaringer og få nye venskaber.
Trivselsgruppe for børn i alderen 6-11 år: Formålet med gruppen er at styrke de børnenes selvværd og trivsel. I er to gruppeledere som sammen skal være nærværende og gode til at lytte, anerkende børnene så de føler sig set, hørt og forstået, skabe ro og struktur, og arbejde med forskellige metoder som hjælper børnene at sætte ord på sin egne situation og skabe fællesskab og trivsel.

 

 

 

Janni fortæller om at være frivillig hos Selvhjælp Randers

Vil du være med på holdet?

Kontakt daglig leder Majbritt Bargsteen 

Tlf. 29 45 17 44
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

frivillig, job, Randers
Frivillig, job, NGO,