Naturlig Selvhjælp - gruppeforløb i naturen

bål selvhjælp, randers, gruppe,

Naturlig selvhjælp er selvhjælpsgrupper, der foregår i naturen.

Det betyder, at gruppemøderne stadig består af samtaler omkring udfordringer, håndteringsredskaber, livsmål m.m., men i Naturlig Selvhjælp foregår disse samtaler f.eks. rundt om lejrbålet eller på en fælles vandring.

Samtidig er gruppeforløbene også bygget op omkring aktiviteter, der er med til at støtte op omkring deltagerens udvikling. Dette ’fælles tredje’ samt naturens iboende ro og sanselighed giver nogle rigtig fine rammer for, at deltagerne kan arbejde med deres individuelle proces.

Vil du starte i en gruppe?

Kontakt projektleder Lykke Elmose

Tlf: 60518958
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

En-dags arrangementer

Selvhjælp Randers vand gratis

Selvhjælp Randers inviterer til en tur til vandet. 

Skal du med, skal du tilmelde dig her: 

https://selvhjaelpranders.nemtilmeld.dk/39/

"Jeg kunne rigtig godt lide da vi skulle lave bål og lave mad over det. Det har gjort en kæmpe forskel for mig bare det at møde andre og kunne tale højt om alt mellem himmel og jord uden at føle mig forkert eller set skævt til. Jeg kan kun anbefale andre at deltage."

- deltager i Naturlig Selvhjælp

Naturlig Selvhjælpsgrupper

Starter snart

 • gå, gruppe, ensomhed, fællesskab, ensom, Randers

  Gågruppe for voksne

  Denne gruppe er et gåfællesskab. Det betyder, at man mødes og hilser kort, hvorefter man går sammen mens der tales ud fra emner.

  Her er plads til alle.

  Bevægelse og naturen omkring os giver noget helt specielt for samtalen og du vil opleve, at det netop giver en god mulighed for at få lettet hjertet og tømt hovedet for svære tanker.

  Vel mødt til en ugentlig gårtur!

  Der er en gruppeleder tilknyttet gruppen. Gruppelederen sørger for struktur og emner til samtale. Grupppelederen vil også byde ind med små aktiviteter.   

 • ung, barn, terapi, hjælp, selvhjælp, Randers

  Naturrødderne 14-17år

  Ungegruppe for 14-17årige, der mistrives. Det kan være pga. mobning, dårligt selvværd, ensomhed, angst eller meget andet. Fælles for alle er, at de gerne vil indgå i et fællesskab, hvor vi taler om de tanker og følelser, der fylder.


  Samtidig laver vi en masse sjove og hyggelige aktiviteter i naturen. Disse aktiviteter er bl.a. med til at finde ro i kroppen og støtter op om en naturlig opmærksomhed, der er med til at hjernen kan restituere. Nogle aktiviteter arbejder vi med specifikke områder f.eks. selvtillid og tillid til andre. 

  Gruppen starter så snart vi har deltagere nok

 • Terapi, Selvhjælp, Kvinde, Natur

  Morgenfruerne

  Morgenfruerne er en gruppe for kvinder med angst og/eller stress. 

  Gruppen foregår udendørs hver gang og der vil indgå naturaktiviteter samt kunstneriske processer, der kan være med til at få ro på tanker og krop. I gruppen vil der ligeledes være selvhjælps-gruppesamtaler. 

  Gruppen ledes af 1-2 gruppeledere, der sørger for alle føler sig trygge i gruppen. 

  Gruppen forventes at starte 18. august 2022. 


  Andre grupper

  • børn, barn, terapi, angst, ensom, skolevægring

   Græshopperne 10-13år

   Græshopperne er en gruppe for børn med angst, bekymringstanker, skolevægring, ensomhed el.lign. 

   Gruppen ledes af to erfarne og dygtige gruppeledere. Der bliver både arbejdet med mestringsværktøjer og metoder til at takle bekymringer samtidig med man laver nogle sjove og hyggelige ting i naturen.

   Ring ind og hør mere. 

  • Veteran, gruppe, natur, hjælp, terapi

   Træmænd og Vildmænd - Veteranholdet

   Denne gruppe er for mænd, der har været udsendt. Om du har været soldat, sygeplejer, læge eller noget helt fjerde er underordnet. 

   I gruppen er der plads til at få talt om nogle af de udfordringer det giver, at have været udsendt. Vi har stort fokus på positive aktiviter og et trygt fællesskab i gruppen. 

   Gruppen ledes af to erfarne gruppeledere. 

   Gruppen starter efter efterårsferien 2022

  • Træmænd og Vildmænd

   Om du er en træmand eller en vildmand, så kan gruppen være noget for dig.

   I gruppen mødes 8 mænd omkring forskellige udfordringer. Nogle kæmper med ensomhed andre med livskriser som arbejdsløshed eller skilsmisse. I gruppen er der plads til alle udfordringer og vi giver tid og plads til alle. 

   Sammen laver vi nogle forskellgie aktiviteter i naturen. Det kan være bål, snitteøvelser, vandreture eller måske en tur på klatrebane! 

   Gruppen ledes af 1-2 gruppeledere


   Deltagelse i grupper indeholder aktiviteter i naturen såsom bål, yoga eller klatring. Vi sørger for gode, trygge rammer, men da vi er aktive udendørs kan der selvfølgelig ske uheld. Deltagelse er derfor på eget ansvar ift. ulykkeforsikring. 

   Voksne over 18år skal betale årsmedlemskab for at deltage i en gruppe. Årsmedlemskab er 130kr. 

   Frivillig i Naturlig Selvhjælp

   Vi er altid på udkik efter nye dygtige frivillige. Har du interesse for natur og udeliv og vil du gerne gøre en forskel for sårbare borgere? Så ring eller skriv ind, så sender vi dig information om, hvad det indebære at være frivillig. 

   Projekt Naturlig Selvhjælp er støttet af


   15.juni fonden
   Friluftsrådet, udlodningsmidler

   Naturlig Selvhjælp blev realiseret i 2021 igennem støtte fra 15. Juni Fonden, der muliggjorde en kvalificeret planlægning og igangsættelse af projektet. 15. Juni Fonden har støttet med løntimer, udstyr, instruktører, kurser m.m og samtidig bistået med rådgivning til projektudviklingen.

   Projektet har desuden modtaget bevilling fra Friluftsrådet, der har støttet projektet i form af midler til grej, instruktøre, kurser m.m. 

   Begge fonde er kvalificerede og erfarne medspillere, som Selvhjælp Randers er stolte af at samarbejde med. 

   Kontakt

   Selvhjælp Randers
   Majbritt Bargsteen, daglig leder
   Slotsgade 4, 2. Sal.
   8900 Randers C, Danmark
   Tlf: 2945 1744
   Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.