Naturlig Selvhjælp - gruppeforløb i naturen

Naturlig selvhjælp er selvhjælpsgrupper, der foregår i naturen.
Det betyder, at gruppemøderne består af samtaler på baggrund af det emne, men mødes om, men i Naturlig Selvhjælp foregår disse samtaler f.eks. rundt om lejrbålet eller på en fælles vandring.
Gruppeforløbene suppleres desuden af aktiviteter, der er med til at støtte op omkring deltagernes arbejde med sig selv. Dette ’fælles tredje’ samt naturens iboende ro og sanselighed giver nogle rigtig fine rammer for, at deltagerne kan arbejde med deres individuelle proces. Aktiviteter kan være alt fra bålmad, snitteøvelser, klatring og yoga i naturen.
Grupperne er rettet mod forskellige udfordringer såsom depression, angst, ensomhed, livskrise, skolevægring, netværk og trivsel generelt. Du kan læse mere om de specifikke grupper herunder eller kontakte os for at høre mere specifikt om det enkelte forløb.
Vil du i en gruppe?
Kontakt projektleder Lykke Elmose
Tlf: 60518958
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
"Efter jeg har været i gruppen er jeg blevet vant til at lave snobrød og bål. Er begyndt at komme mere i naturen og det giver ro og klarhed"
Gruppeforløb i naturen
Deltagelse i grupper indeholder aktiviteter i naturen såsom bål, yoga eller klatring. Vi sørger for gode, trygge rammer, men da vi er aktive udendørs kan der selvfølgelig ske uheld. Deltagelse er derfor på eget ansvar ift. ulykkeforsikring.
Voksne over 18år skal betale årsmedlemskab for at deltage i en gruppe. Årsmedlemskab er 130kr.
Starter snart
-
Gågruppen Fusserne
Gågruppen mødes ved Fussingø
Her tager man et kort tjek-ind med hinanden, hvor man fortæller det, man har lyst til. Det kan f.eks. være: Hvordan er det gået siden sidst, er der sket noget, du gerne vil fortælle til gruppen og hvordan har du det? Herefter går man en rute på cirka 3-4km, hvor der samtales udfra forslåede emner og hvad der nu ellers lige fylder. På gåturen gør man ophold og ser på naturen omkring sig.
Gruppen er for dig, der både holder af natur og naturoplevelser og som også gerne vil møde nye mennesker, hvor der er plads til den gode samtale.
Der er en gruppeleder tilknyttet gruppen.
Gruppen er for alle over 18år som har fysik til at gå maks. 4 km.
Gruppen mødes søndag formiddag i cirka 1,5 time
Det er gratis for medlemmer af Selvhjælp Randers. Medlemskab er 130 kr./året
-
Bål og Bøger
I gruppen mødes man om bålet, hvor der læses en tekst op. Teksten kan sætte gang i tanker og refleksioner som gruppen sammen vender. Alle får mulighed for at sætte ord på, hvad der fylder for dem og hvilke tanker de får ud fra teksterne.
Der er en gruppeleder tilknyttet gruppen.
Gruppen er for alle over 18år
Hver 2. torsdag
start d. 7. september
Det er gratis for medlemmer af Selvhjælp Randers. Medlemskab er 130 kr./året
-
Morgenfruerne
Kvindegruppe for kvinder med stress, angst og/eller depression
Gruppen har fokus på at få ro på nervesystemet igennem naturoplevelser og sanselige oplevelser. Gruppen går ture, prøver mindfulness og yoga, laver naturkunst og små retter over bål.
Samtidig er der god mulighed for nogle gode snakke. Gruppelederen foreslår samtaleemner og alle har taletid. Har man ikke lyst til at dele så meget, så er der helt okay. Man skal selv være klar til at sætte ord på tanker og følelser foran andre.
Gruppen ligger mandag formiddag - starter når der er deltagere nok
Ring ind og hør mere.
Andre grupper
-
Træmænd og Vildmænd - Veteranholdet
Denne gruppe er for mænd, der har været udsendt. Om du har været soldat, sygeplejer, læge eller noget helt fjerde er underordnet.
I gruppen er der plads til at få talt om nogle af de udfordringer det giver, at have været udsendt. Vi har stort fokus på positive aktiviter og et trygt fællesskab i gruppen.
Gruppen kan startes igen, hvis vi får nok tilmeldte
-
Natturrødder
Gruppe for unge med skolevægring
Gruppen tilbydes også til yngre børn, hvor det kaldes græshopperne.
Gruppen er en positivt fællesskab med ligesindende, hvor der er plads til at få delt de svære tanker og følelser, der knytter sig til at være bekymret eller angst for skolen.
Der arbejdes med enkelte mestringsværktøjer.
-
Frivillig i Naturlig Selvhjælp
Vi er altid på udkik efter nye dygtige frivillige. Har du interesse for natur og udeliv og vil du gerne gøre en forskel for sårbare borgere? Så ring eller skriv ind, så sender vi dig information om, hvad det indebære at være frivillig.
Projekt Naturlig Selvhjælp er støttet af




Naturlig Selvhjælp blev realiseret i 2021 igennem støtte fra 15. Juni Fonden, der muliggjorde en kvalificeret planlægning og igangsættelse af projektet. 15. Juni Fonden har støttet projektet med løntimer, udstyr, instruktører, kurser m.m og samtidig bistået med rådgivning til projektudviklingen.
I oktober 2022 modtog projektet desuden midler fra Socialstyrelsen, der gør at projektet fortsat kan viderudvikles og tilbyde nye gruppeforløb målrettet særligt sårbare borgere.
Projektet har modtaget bevilling fra Friluftsrådet, der har støttet projektet i form af midler til grej, instruktører, kurser for frivillige m.m. Desuden har Velliv Foreningen støttet med midler til aktiviteter.
Alle fonde er kvalificerede og erfarne medspillere, som Selvhjælp Randers er stolte af at samarbejde med.