Naturlig Selvhjælp - gruppeforløb i naturen

bål selvhjælp, randers

Naturlig selvhjælp er selvhjælpsgrupper, der foregår i naturen. Det betyder, at gruppemøderne stadig består af samtaler omkring udfordringer, håndteringsredskaber, livsmål m.m., men i Naturlig Selvhjælp foregår disse samtaler f.eks. rundt om lejrbålet eller på en fælles vandring. Dette ’fælles tredje’ samt naturens iboende ro og sanselighed giver nogle rigtig fine rammer for, at deltagerne kan arbejde med deres individuelle proces.

Vil du starte i en gruppe?

Kontakt projektleder Lykke Elmose

Tlf: 60518958
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Naturlig Selvhjælpsgrupper lige nu

 • Træmænd og Vildmænd

  Træmænd og Vildmænd er en gruppe for mænd, der oplever forskellige psykiske og sociale udfordringer og som savner et fællesskab med andre ligestillede mænd.
  I gruppen bruger vi fysiske aktiviteter, såsom bål, snitteværksted mens der tales om livets udfordringer. Mange nyder godt af at mødes om det fælles tredje, mens der tales om nogle af de ting, der kan være svært. 

  Gruppen tager også på mindre ture, hvor klatring eller kano kan være en af aktiviteterne. 

 • Sammen i naturen 14-17år

  Ungegruppe for 14-17årige, der mistrives. Det kan være pga. mobning, dårligt selvværd, ensomhed, angst eller meget andet. Fælles for alle er, at de gerne vil indgå i et fællesskab, hvor vi taler om de tanker og følelser, der fylder.


  Samtidig laver vi en masse sjove og hyggelige aktiviteter i naturen. Disse aktiviteter er bl.a. med til at finde ro i kroppen og støtter op om en naturlig opmærksomhed, der er med til at hjernen kan restituere. Nogle aktiviteter arbejder vi med specifikke områder f.eks. selvtillid og tillid til andre. 

  Gruppen starter i marts 2022 

 • Gågruppe for voksne

  Denne gruppe er et gåfællesskab. Det betyder, at man mødes og hilser kort, hvorefter man går sammen mens der tales ud fra emner.

  Her er plads til alle.

  Bevægelse og naturen omkring os giver noget helt specielt for samtalen og du vil opleve, at det netop giver en god mulighed for at få lettet hjertet og tømt hovedet for svære tanker.

  Vel mødt til en ugentlig gårtur!

  Der er en gruppeleder tilknyttet gruppen. Gruppelederen sørger for struktur og emner til samtale. Grupppelederen vil også byde ind med små aktiviteter.   


  Deltagelse i grupper indeholder aktiviteter i naturen såsom bål, yoga eller klatring. Vi sørger for gode, trygge rammer, men da vi er aktive udendørs kan der selvfølgelig ske uheld. Deltagelse er derfor på eget ansvar ift. ulykkeforsikring. 

  Voksne over 18år skal betale årsmedlemskab for at deltage i en gruppe. Årsmedlemskab er 130kr. 

  Projekt Naturlig Selvhjælp er støttet af

  15.juni fonden
  Friluftsrådet, udlodningsmidler

  Naturlig Selvhjælp blev realiseret i 2021 igennem støtte fra 15. Juni Fonden, der muliggjorde en kvalificeret planlægning og igangsættelse af projektet. 15. Juni Fonden har støttet med løntimer, udstyr, instruktører, kurser m.m og samtidig bistået med rådgivning til projektudviklingen.

  Projektet har desuden modtaget bevilling fra Friluftsrådet, der har støttet projektet i form af midler til grej, instruktøre, kurser m.m. 

  Begge fonde er kvalificerede og erfarne medspillere, som Selvhjælp Randers er stolte af at samarbejde med. 

  Kontakt

  Selvhjælp Randers
  Majbritt Bargsteen, daglig leder
  Slotsgade 4, 2. Sal.
  8900 Randers C, Danmark
  Tlf: 2945 1744
  Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.